Новини

ПРОЕКТ "ПРЕДПРИЕМАЧ В АЛТЕРНАТИВНИЯ ТУРИЗЪМ"

Образователна мобилност, по проект 2014-1-BG01-KA102-000092 "Стимулиране развитието на устойчиви предприемачески дейности в сферата на алтернативния туризъм в планинските и погранични райони на България".
Проектът ще предостави възможност на 20 ученици от училището да посетят добри примери в алтернативния туризъм, да обменят идеи за развитие на малък бизнес и да практикуват в реална бизнес среда.
І - ва група от 10 ученика ще посетят департамента Гард, в район гр.Монпелие, Южна Франция в периода 15.03.2015 - 31.03.2015 год..
ІІ - ра група от 10 ученика ще посетят района на Арнем - Наймеген, Холандия в периода 14.04.2015 - 30.04.2015 год.

изглед за печат
 
Експедиция в памет на Будителя

 

"БУДИТЕЛИТЕ НЕ СА ХОРА, КОИТО ПРАВЯТ ЧАСОВНИЦИ!"

Почти всяка година на първи ноември, той се шегуваше, че будителите не са хората, които правят часовници и отбелязвахме празника с екскурзия до някое красиво място. Защо, като че ли няма достатъчно кръчми из Троян, ами трябваше да ходим по затънтени краища, да се врем из дупки и да се катерим по камънаци?! Обяснението беше просто - не можеш да бъдеш български учител и да учиш децата да обичат България и света, ако сам не ги познаваш и обичаш. За разлика от другите ръководители той не говореше много на съвети и събрания, но отидехме ли някъде, винаги ни разказваше увлекателни неща за мястото, което посещавахме, за историята му и все намираше и по някоя забавна случка да ни разсмее...
Традицията продължава! Една мечта се сбъдва, макар и посмъртно! Колективът, заедно с ученици отиде на Хърватска (30.X-2.XI.2014г.)! Всички, заедно! В памет на Будителя! Защото делото продължава...

изглед за печат